Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

MS-PATIËNTE ORGANISEERT WORKSHOPS MET STEP

“Zonder step zat ik in rolstoel”

Initiatiefnemers Carine Peeters met hond Lilo, Kathleen Janssens, Myriam Wilmsen en Walter Maes met hond Kimmi. – David Legreve
Initiatiefnemers Carine Peeters met hond Lilo, Kathleen Janssens, Myriam Wilmsen en Walter Maes met hond Kimmi. – David Legreve
MS-patiënte Myriam Wilemsen (46) uit Berlaar wil samen met drie vrienden Vlaanderen warm maken voor de step. “Ik kan door mijn ziekte niet meer fietsen. Als ik niet zou steppen zou ik al lang in een rolstoel zitten”, vertelt Myriam.

BERTJE WARSON

KESSEL – steps als toeristisch vervoermiddel – WAE – Foto David Legreve – David Legreve
KESSEL – steps als toeristisch vervoermiddel – WAE – Foto David Legreve – David Legreve
Samen met Kathleen Janssens (36), Carine Peeters (45) en Walter Maes (56) startte Myriam het initiatief op. “Wij leerden steppen in Nederland, het is daar zeer populair. In Vlaanderen lijkt het minder bekend”, aldus Myriam.

“Vanaf maart beginnen we daarom met workshops om zo hopelijk Vlaanderen aan het steppen te krijgen. Iedereen kan het want het is simpeler dan fietsen en voor sommige mensen, zoals MS-patiënten, fysiek ook makkelijker”, vertelt Myriam. “Mijn vriend Walter Maes deed vroeger aan wedstrijdlopen met zijn hond. Hij werd geopereerd aan zijn knie en mocht niet meer lopen of fietsen, een harde klap. Vermits ik door mijn ziekte ook niet meer kan fietsen zochten wij een sportieve en creatieve oplossing. Wij ervaarden dat het goed is voor je conditie, gecombineerd met een goeie training voor je spieren. Je hebt geen zadelpijn, kan regelmatig van been wisselen en het is veiliger omdat je altijd één voet tegen de grond hebt. Daarbij komt dat er weinig onderhoud is, want een step heeft geen versnellingen of een ketting die stuk kan gaan. Ook interessant is dat je tijdens het steppen de ideale snelheid haalt om je hond met je te laten meelopen”, vertelt Myriam Wilemsen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort