Gratis verzending

  Levering in 2 dagen

  Betalen met iDEAL en Bancontact

  Persoonlijk advies

De Footfighter Tornado, step van de week

In de wereld van steps voor volwassenen is Footfighter een relatieve nieuwkomer. Toch timmert deze Nederlandse producent al bijna 10 jaar aan de weg en heeft zij inmiddels een vaste plek binnen steppend Nederland verworden. Met de nieuwe Footfighter Tornado wordt een nieuwe stap voorwaarts gestept.

De steps vóór de Footfighter Tornado

De nieuwe Footfighter Tornado: het alternatief voor hardlopen
Licht in gewicht

De Tornado is het vierde model dat Footfighter op de markt brengt. Ooit gestart met de Basic, een wat zwaardere step met een hoge voetplank, is de Tornado het model dat Footfighter volwassen maakt. De Basic was weliswaar een degelijke step, maar vanwege het gewicht en de grondspeling toch niet geschikt voor hoge snelheden. Wel wisten veel hondeneigenaren de step te waarderen vanwege de stabiliteit. Ook in de verhuur kwamen deze eigenschappen goed tot hun recht. Bovendien is deze step voor volwassenen zeer geschikt voor gezond afvallen

Lichte en snelle step voor volwassenen

De daarna op de markt verschenen Classic leek de belofte van een lichtere en snellere sportstep in te lossen. Licht in gewicht, rank en lekker vlot. Jammer dat bij deze uitvoering de grondspeling gering was en niet iedereen raakt snel gewend aan het incidenteel schrapende geluid van de onderzijde over de oneffenheden in het wegdek.

Footfighter Tornado
Keurig afgewerkte, sportieve step.

De nieuwe Tornado doet het veel beter. Hij ziet er gelikt uit met zijn matzwarte lak en keurig nette afwerking. De kwaliteit straalt er van af, ook door de duurdere Tektro remmen en roestvrijstalen spaken. Het stijvere frame zorgt ervoor dat de Tornado nauwelijks tordeert, hetgeen een betere wegligging en rijgedrag tot resultaat heeft. Daarin verschilt hij nauwelijks van de duurdere (en bekendere) Kickbike Sport G4, al ontbreekt bij Footfighter de in hoogte instelbare voetplank.

Step geschikt voor lange mensen

Daartegenover is het stuur hier wél ver in de hoogte instelbaar, wat de step geschikt maakt voor langere mensen en licht recreatief gebruik. Ook voor het steppen met je hond is de Footfighter Tornado een slimme keuze. Immers, hierbij sta je veelal recht op en ligt de gemiddelde snelheid op maximaal 15 km/uur. Voeg daar de mogelijkheid om zonder aanpassingen een Walky Dog te monteren en de keuze is snel gemaakt. Meerdere hondenuitlaatbedrijven hebben de Tornado nu in gebruik. Een vergelijkbaar alterbatief is de Kickbike Sport G4 Dog.

Steps vergelijken

Bij ons verhuurbedrijf gaat de Tornado de Basic en de Classic vervangen en de eerste exemplaren doen hun rondjes met huurder door de prachtige binnenstad van Amersfoort. Ook voor de regelmatig terugkerende workshops “steppen met je hond” bij hondenscholen in de omgeving heeft de Tornado zich al bewezen. Zijn grootste troef is toch wel de prijs: voor € 319,- ga je met een volwassen sportstep naar huis. De Footfighter Tornado staat bij ons klaar voor proefritten en kritische vergelijking met andere merken en modellen. Wil je een step kopen? Of eerst een step huren, om te kijken of het bevalt? Ga dan even naar onze verhuursite.