Gratis verzending

  Levering in 2 dagen

  Betalen met iDEAL en Bancontact

  Persoonlijk advies

Step met groot voorwiel, de voordelen

Step met groot voorwiel? Doen!

De step met groot voorwiel
Dé snelle step voor langere mensen.

De Footfighter steps zijn ook in te zetten op sportief gebied. Net als bij iedere andere sport moet je dit langzaam opbouwen. Intensief steppen moet niet onderschat worden. Het is een workout voor bijna je gehele lichaam. Benen, billen, onderrug en buikspieren worden getraind. Veel meer spieren dan met hardlopen bijvoorbeeld.

Tijdens het steppen til je je eigen gewicht steeds een beetje op en deze oefening is te vergelijken met de squadtraining op de sportschool.

Het optillen van je eigen lichaamsgewicht is ook de reden dat je van been moet wisselen. Door verzuring van je standbeen houdt je het niet lang vol om met 1 been te blijven steppen. Na tien keer kicken is het wisselen geblazen.

Een ander bijkomend voordeel van het steppen op de step met een groot voorwiel is dat je niet constant je gewrichten belast, wat bij hardlopen wel het geval is. Hierdoor kunnen mensen die knieblessures krijgen van het hardlopen prima overschakelen naar het steppen. Ook fysiotherapeuten hebben dit ontdekt.

Bij intensief gebruik ligt het calorieverbruik tussen hardlopen en wielrennen in. Speciale kleding is niet nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede hardloopschoenen is voldoende. Met de Footfighter Style Race step verbrandt je bij intensief steppen veel calorieën. Dit aantal ligt tussen hardlopen en wielrennen in. Daarnaast gebruik je met steppen veel meer spiergroepen.

Heb je last van overgewicht, knieproblemen door het hardlopen of gewoon geen zin meer om naar de sportschool te gaan? Probeer dan de step met groot voorwiel en ontdek hoeveel plezier je hier aan beleeft. Wil je eerst huren, neem dan een kijkje op onze huursite. Huren kan voor 2 uur, een dagdeel, maar ook voor een week of een maand. Een hele maand huren van een step met groot voorwiel kost maar € 60,- en je krijgt de helft hiervan retour bij aankoop!