Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De populairste steps. Deel 1: de onovertroffen Kostka Tour Max

de populaire Kostka Tour Max
Kickbike Race Max, sportstep met grote wielen
De Kickbike Race Max: lange tijd de snelste

Van Kickbike naar Kostka

Vijftien jaar geleden was er nog maar weinig keus in steps voor volwassenen. Je had de Kickbike, de Kickbike en de …… Ja wat eigenlijk? Echter, schoorvoetend verschenen er nieuwe merken en nieuwe modellen. Zo waagden ondergetekende met enkele compagnons zich aan de introductie van de Dogatti. Een step die in eerste instantie bedoeld was om te steppen met je hond. Daarnaast was er de Footbike, een merk dat een leuke instapper en een heel fatsoenlijke aluminium sportstep op de markt bracht.

Beide merken hielden het al vrij snel voor gezien. Ondertussen timmerde Kostka in Tsjechië al flink aan de markt en rond 2005 kwamen de eerste Tsjechen naar Nederland. Een trend was geboren, want al snel volgende Mibo, Crussis , Yedoo en -last but not least- de Morxes. Gedurende al die tijd was de Kostka Tour Max de ruggengraat van de Tsjechische invasie.

Step voor volwassenen

Toegegeven: Kickbike uit Finland was (25 jaar geleden) de uitvinder van het nieuwe fenomeen “step voor volwassenen”, bedoeld om mee te sporten. Maar al veel langer gebruikten veel forenzen in

Kostka
Kostka: Altijd mooi afgewerkt

Tsjechië de step als vervoersmiddel. De reden? Na de oorlog was er geen onderdeel voor een fiets te krijgen, geen trappers, geen kettingen, ga zo maar door. In Praag was men zo slim om dan maar steps de gaan produceren. En die gewoonte is gebleven. Nog steeds zie je veel compacte modellen met kleinere wielen die bedoeld zijn voor woon-werk verkeer. Kostka was de eerst die ontdekte dat de step met groter voorwiel veel meer kans maakte en kwam met de eerste Kostka Tour Max op de proppen. Dat was meteen een succes en dat is het nog steeds.

Betere toerstep

Waardoor is de Kostka Tour Max zo succesvol? Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven. In de eerste plaats heeft Kostka door de jaren heen de step steeds verder verbeterd. Waar de Kickbike Sport G4 jaar in, jaar uit hetzelfde was, zag de Tour Max er elk jaar nieuwe verbeteringen. Zo is het frame nu één van de meest sterke die er te vinden is.

En dat is uitermate belangrijk voor de rijeigenschappen. Immers, hoe stijver het frame, hoe minder tordering en hoe sneller de step. Wat daar ook toe bijdraagt zijn de uitstekende naven met industriële lagers. Daar kan trouwens nooit water of zand in komen en dat zorgt ook voor een langere levensduur, naast een lichtere loop. Voorts zijn het ook de uitstekende Schwalbe of Michelin banden die zorgen voor een lagere rolweerstand en fijnere wegligging.

Ondertussen wil het oog ook wat. Daarom hanteert Kostka een hele mooie afwerking met verchroomde naamplaatjes, fijne lasnaden en mooie kleuren die variëren van matzwart tot fluorescerend geel.  Verder is de kwaliteit van de gemonteerde onderdelen ook van een hoog niveau. We noemden al de banden van A-merken als Schwalbe, maar ook de velgen (dubbelwandig) en de remmen (Shimano) kunnen de toets der kritiek doorstaan.

Zeer geschikt voor verhuur

Kostka Tour Max G6 de beste toerstep Waardoor springt de Kostka er uit? Bij onze verhuurafdeling hebben we 50 Kostka Tour Maxen en dat is niet voor niets. Dankzij de uitstekende kwaliteit en dito afwerking hebben deze niet of nauwelijks onderhoud nodig. Verder is de levensduur erg lang en de restwaarde erg hoog. Ook weten klanten dit model te waarderen. Regelmatig vliegen de complimenten ons om de oren. Niet zo vreemd als je bedenkt dat veel mensen bij een step nog altijd het model met dikken banden voor ogen hebben.

Tenslotte, voor diegenen die nog niet bekend zijn met alle voordelen en geneugten van het steppen, bieden we de mogelijkheid om een hele maand een Kostka Tour Max te huren voor maar € 60,-. Koop je vervolgens een step, dan krijg je ook de helft van de huur terug. Bel of mail ons tijdig voor een afspraak, want deze regeling is bijzonder populair en het aantal beschikbare steps is beperkt.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort