Gratis verzending
Levering in 2 dagen
Betalen met iDEAL en Bancontact
Persoonlijk advies

De step met luchtbanden van de week: Kickbike Sport G4

In deze nieuwe serie halen we wekelijks een step met luchtbanden voor het voetlicht. Er komen steeds meer merken en modellen en dat is maar goed ook. Hoe meer keuze, hoe meer vreugd. De step van de week domineert al 10 jaar het stepstraatbeeld en is nog steeds populair: De Kickbike Sport G4.

kickbike3
Kickbike Sport G3, de “eerste generatie”?

Eerste steps voor volwassenen

Kickbike is in 1994 opgericht door een Finse student die op het idee kwam een model uit de jaren ’30 nieuw leven in te blazen. De eerste Kickbike zag het licht en de G4 is de vierde generatie, volgens Kickbike. Persoonlijk ken ik alleen de G3. Hoe de eerste en de tweede generatie er uit zien, geen idee. Ik kan geen enkele afbeelding op het net vinden.

De G3 is een bij velen geliefde step en je komt hem nog regelmatig tegen. Geroemd werden de stijfheid van het frame, de lage voetplank, duurzaamheid en rijeigenschappen. Iets minder was de neiging van de G3 om -na vele kilometers- op de lasnaad tussen de plank en de achterbrug door midden te breken.

SPORT G4 Royal Blue angleView slider
De Kickbike Sport G4, de “Golf” onder de steps?

Kickbike Sport G4

De G4 zag ongeveer 10 jaar geleden als eerste echt populaire step met luchtbanden het levenslicht en we zien meteen een aantal verbeteringen. Een verbeterde, stijvere, rechte voorvork en een nieuwe voetplank. Deze is geïntegreerd in het frame, draagt bij aan de stijfheid en is in hoogte instelbaar. De kenmerkende ronde openingen maken het wisselen van been gemakkelijker en de stroeve strip zorgt voor grip bij nat weer. Ook de verkrijgbaarheid in 4 kleuren draagt bij aan de aantrekkelijke vormgeving.

Genoemde verbeteringen maken de G4 een echte alleskunner. Op oneffen terrein stel je de plank hoger in en je raakt minder de grond. Zowel bij droog als nat weer, verwissel je makkelijk van been. De rolweerstand is niet zo groot, maar kan beter en racebanden doen wonderen. Voor lekker recreatief steppen of relaxed trainen een prima step. Bij stepclubs rijdt de meerderheid op een G4.

Veel modellen sportsteps

De G4 stept fijn, maar is geen snelheidsmonster. In dat opzicht is hij door zijn aluminium broertjes, de Race max en de Race max 28/28 ruimschoots ingehaald. Ook de Kostka racesteppen en idem de Mibo’s doen het veel beter. Verder merk je dat de G4 inmiddels aan een G5 opvolger toe is. Een directe concurrent als de Kostka Tour 3 is in veel opzichten innovatiever en (daardoor?) sneller. Aan de onderkant van de markt zien we de Nederlandse Footfighter bezig aan een langzame inhaalslag. Binnen de Kickbike stal valt mij de Cruise max op met zijn aluminium frame en Schwalbe banden. Wel wat duurder, maar zet er een recht stuur op en je hebt een veel fijner product.

Meest verkochte step met luchtbanden

Toch kom je de G4 echt overal tegen. Op het web en op straat. Vergelijk hem maar met een Volkswagen Golf. Een uitstekend product, alom geliefd en door grote bevolkingsgroepen omarmd. En, de tweedehandswaarde is bizar hoog. Net als de Golf. Anderzijds, wil je iets minder alledaags, iets snellers, iets voordeligers? In de autowereld zijn er dan Kia’s en Mercedessen, naast een keur aan andere keuzes. In stepland gaan we ook die kant op, nu het steppen op een step met luchtbanden steeds populairder en het aanbod steeds groter wordt. Als je je wilt orienteren, kan je ook terecht op onze huursite en bijvoorbeeld een step met luchtbanden huren voor een uur, een dag, een week of zelfs een hele maand.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Een keertje een step huren?

Oliesteeg 10 in Amersfoort